Bijeli Božić

Bijeli Božić

Tekst i foto pripremila: Ivana Tomljenović

ding dong..ding dong…
Odabir lampica, aranžmana, dekoriranje te postavljanje ukrasa na jelku… Oni koji su navikli na tradicionalne motive kao jedan od obiteljskih rituala, možda će se umjesto da zadrže svoj stil baš ove godine odlučiti na bijeli Božić. Umjesto crvenih i zlatnih dekoracija odaberite bijele kuglice, umjetni snijeg, bor i bijele pladnjeve za kolače. Vrlo je lako osmisliti bijeli Božić, jer sve što ono iziskuje je malo novčića (sada će krenuti i sniženja, pa navalite na prekrasne dekoracije), malo dobre volje za obilazak trgovina i malo mašte za pravu bijelu, zimsku, idiličnu i nadasve bajkovitu božićnu kreaciju u vašem domu.

Ovakav stil uređivanja najbolje će se uklopiti u domove koji već posjeduju vintage ili shabby chic komade namještaja, ali će se bez problema i u modernim interijerima s puno bež i bijele pozitivno odraziti. Za neke bijela bojo može djelovati hladno i nimalo kreativno, međutim vjerujte da uz svijetlost svijeća i lampica, krzneno bijelih kuglica i toplih drvenih ukrasa, zanimljivih dodataka kao npr. jastučića i visećih dekoracija može izgledati poprilično toplo, ugodno i tako filmski.
Bijele dekoracije naglašavaju čistoću, jednostavnost, posebnost i čari blagdanskih dana. Odličan su odabir jer se nenametljivo uklapaju i tako lijepo stapaju s ostatkom elemenata u prostoru.

Ukoliko vam je dom u jarkim bojama ili klasičnog stila, također se bez ustručavanja možete odlučiti ubaciti bijelu. Bijele kuglice i ostali ukrasi na tamnozelenom božićnom drvcu biti će u skladnom i izražajnom kontrastu. Bjelina će biti dominantna, definitvno zapažena i u centru pažnje.

Ako želite uštedjeti jedna napomena – dovoljno će biti da se toplo obučete i uputite u šetnju po nabavku grančice s raznim plodovima i češerima u prirodi. Kupite bijeli sprej te u trgovinama s koncima i materijalima nabavite bijelu satensku vrpcu, deblju ili tanju koja nije skupa. Kada sve pošpricate u bijelo (možete koristiti i snijeg) objesite vaše male rukotvorine s komadićem trake i zavežite na odabrano mjesto i jelku. Možete zavezati i pokoju mašnu.

Kao što je u prostoru točka na i – rasvjeta, tako je za Božić nezaboravno – svjetlo lampica. Neka stalno gore! Svijetlosni efekti znatno sudjeluju u stvaranju tog posebnog blagdanskog ozračja te ulijepšavaju dom i zbližuju nas.
Neka su vam blagoslovljeni ovi dani, zazovite svog anđela čuvara nek bude uz vas :-)!

Foto: pinterest.com