Morski motivi na drvenim eko igračkama

Morski motivi na drvenim eko igračkama

Nakon dolaska druge prinove u obitelj, Marijana Pejić Brnić i njen suprug Andrija počeli su izrađivati predmete od drveta. Ideja je bila napraviti djeci drvene eko igračke, jer ponuda u trgovinama bila je oskudna, a oni nisu ljubitelji plastike i globalnih trendova. Htjeli su nešto svoje, autentično. Pregršt ideja, puno ljubavi i mašte te spretnosti ruku čarobna su formula, otkriva Marijana.
Mala radionica velikog srca MALK woodart bavi se izradom drvenih dječjih igračaka i suvenira uglavnom morskih motiva te izradom različitih predmeta za uređenje doma.


-Obzirom da jako volimo vintage stil, krenuli smo i s restauracijom starog namještaja za vlastite potrebe. Uglavnom, u našem domu nikad nije dosadno i jednolično. Uvijek se nešto raducka. U slobodno vrijeme se bavim raznim vidovima umjetnosti, od slikanja, fotografije do izrade nakita. Suprug je također vrlo svestran, pa smo s radionicom spojili zapravo sve naše izlete u umjetnost u jedinstvenu priču u kojoj svi uživamo, a to je najvažnije, objasnila je Marijana.

MALK je akronim od osobnih imena jedne mlade četveročlane obitelji, a “woodart” ne treba posebno pojašnjavati.
Posao su podijelili tako da Tata MALK, obavlja “grubi” dio posla. Priprema drvo i oblikuje ga, a mama MALK ga dalje oplemenjuje, a to podrazumijeva bojanje i ilustriranje. Dakle, sve je handmade!

-Tu su i naši mali vilenjaci koji sve začine svojim osmijesima i odobravanjem kad je finalni produkt na stolu. Naravno, bude tu i općeg nereda i kaosa, prolivenih boja i slično, otkrila je Marijana.
Ljudi pozitivno reagiraju na ono što Marijana i Andrija rade, zapravo oduševljeni su. Tek odnedavno su svoje radove odlučili pokazati i javnosti te se mog pogledati na facebook stranici. Svaki predmet moguće je personalizirati.
-Idealno bi bilo kad bi čovjek mogao dostojanstveno živjeti od onoga što voli raditi i što radi sa srcem i pošteno, ali možda u nekoj drugoj dimenziji. U našoj zemlji sigurno ne. Vodi nas misao da će biti lijepo ostaviti djeci sve ove stvarčice koje smo radili za njih s toliko žara i ljubavi i da će se i oni s radošću sjećati svojih zaigranih roditelja sanjara. Nije u betonu i šoldima sve!, zaključili su.

Posjetite: MALK woodart