Brend Ekatrin Katrin osvaja tržište

Brend Ekatrin Katrin osvaja tržište

Mlada i poduzetna, takav dojam ostavlja Leda Vujošević koja odnedavno ima svoje modno carstvo Art fabrik Ekatrin Katrin u centru Varaždina, a torbe i ilustracije koje izrađuje isporučuje po cijeloj Hrvatskoj. Premda je uspješno položila prijemni ispit na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu ispisuje se i odlučuje na konkretno izrađivanje proizvoda. Po struci je dizajner odjeće, no kao i sve žene, voli torbice i odlučila je da će u njenoj radionici to biti glavna djelatnost.

Leda Vujošević

Leda Vujošević

Otkud naziv brenda Ekatrin Katrin?
Naziv smo dali iz poštovanja prema ženi koja je odgojila mog oca, bila je Mađarica i zvala se Katarina, a Ekatrin Katrin je bila dobra kombinacija koja se može izgovoriti na svakom jeziku i ljudima je već brzo pamtljivo.

Kad ste počeli izrađivati torbe?
Još u srednjoj školi, otprilike u trećem razredu. Imala sam šivaće mašine koje mi je kupio otac za školovanje i na njima sam izrađivala torbe. U početku mi je to bio hobi, poslikala bi ih u nekoj kombinaciji, stavila na internet i ljudima su se jako sviđale. Počela sam ih prodavati i zarađivati, a još nisam ni maturirala. Još tada sam željela izrađivati što više torbica, dizajnirati i ponuditi kupcima svoj proizvod, a na kraju je to je bio i glavni razlog neodlaska na fakultet.

Od kojih materijala su torbe napravljene?
Torbe koje trenutno izrađujem i prodajem su napravljene isključivo od eko kože. U ponudi imam najkvalitetnije eko kože uglavnom iz Njemačke. Materijali su vodootporni, vatrootporni te dolaze u 1001 kombinaciji uzoraka i boja i mogu napraviti torbu od gotovo svih traženih boja i uzoraka. Ponekad kombiniram eko kožu sa platnenim šarenim tkaninama i to ljudima bude vrlo simpatično.

Kako to da ste odlučili za kupce otvoriti radionicu u rodnom Varaždinu?
To je bila obiteljska odluka jer smo svi umjetnički nadareni. Otac je slikar, ja dizajnerica, dečko također radi sa mnom i željeli smo otvoriti nešto što u našem gradu nema, a za što smo se nadali da bi ljudima bilo zanimljivo. Nismo se mogli odlučiti da li bi to bio atelje, butik ili nešto treće, pa je zajednički naziv art fabrik. Uskoro će u ponudi osim torbi i ilustracija biti i umjetničke slike te predmeti i nakit od keramike, no zasad su torbe glavna stvar koja privlači mušterije.

Koji su planovi i očekivanja?
Planovi za budućnost su definitivno prodaja po cijeloj Hrvatskoj, a i inozemstvu. Trenutno imam dogovore s nekim trgovinama koje su zainteresirane za moje proizvode i to me jako veseli. Očekujem da će ljudi zavoljeti Ekatrin Katrin brend i da će biti poznat u Hrvatskoj po prihvatljivim cijenama i mogućnošću prilagodbe kupcu. Pod time mislim na sve vrste narudžbi i želja.

Kako se može doći Ekatrin Katrin proizvoda, bez da moramo putovati u Varaždin?
Torbe se trenutno mogu vidjeti na facebooku i preko njega i naručiti. Šaljem po cijeloj Hrvatskoj tiskom ili poštom, kako najbolje odgovara kupcu.

Sigurno će čitateljice zanimati i cijena torbi?
Cijena je svakako najbitnija stvar što se tiče kupca i tu se trudim da budem izuzetno prihvatljiva. Ovisno o materijalu i kompleksnosti torbe, raspon cijena je od 150 do 350 kuna. Ovisno o sezoni, u art fabriku ima torbica i po 90, a uskoro će biti platnena kolekcija po 45 kuna. Također, spremamo i privjeske koji bi trebali izaći u javnost kroz mjesec, dva. Prihvaćam gotovo sve vrste narudžbi i pokušavam izaći u susret kupcu. Na kraju kad je kupac zadovoljan, ostvarili ste svoj cilj.

Osim ručno izrađenih torbi u ponudi su i ilustracije, o čemu je točno riječ?
Prošle godine sam završila stručno usavršavanje iz grafičkog dizajna na ITAcademy u Beogradu te sam također i certificirani print dizajner. Zasad je ilustracija malo, no osim što se mogu kupiti u Varaždinu i one se mogu naručiti za bilo koju prigodu.

Posjetite. Ekatrin Katrin