Meka za second hand ljubitelje – Hrelić

Meka za second hand ljubitelje – Hrelić

Pripremila: Željka Hubak, dizajnerica interijera i nakita; Stylez

Jedan od najomiljenijih okupljališta u Zagrebu i meka za second hand ljubitelje – Hrelić. Zadnje sunčane nedjelje zaputili smo se i mi s ciljem shoppingiranja i hvatanja nekih dobrih kadrova kako bi skrenuli još malo pažnje na ovakve izvore dekorativnih i uporabnih predmeta.

Iako Hrelić ne spada u kategoriju standardnih shopping centara, meni je svakako najdraži iz više razloga. Ovo mjesto ima svoje posebne prednosti – osim što ste na otvorenom, opus predmeta na prodaju otvara nove kreativne vidike i inspirativne momente, a da ne zaboravim napomenuti onaj divni dio procesa kupnje – cjenkanje. Imate li dobro oko, ideju i nešto novčanica u džepu, posjet Hreliću mogao bi biti vaše najbolje iskustvo, jer ovdje se vintage kofer unaprijed gleda kao novi stol u dnevnom boravku, a rastavljeni hrđavi stari bicikl kao savršeni dijelovi za industrijski luster.

Moram priznati da sam od silne različitosti i mnoštva izloženih predmeta dvojila između odabira zanimljivih kadrova. Svakako bih stavila naglasak na očuvani drveni namještaj, kofere, okvire za slike, lampe, knjige i suđe s etno potpisom koje se danas može vrlo rijetko pronaći.

Obzirom da sam i ja jedna od onih koja komade starog željeza gleda kao element za stvaranje novog uporabnog predmeta s Hrelića sam otišla bogatija za nekoliko sitnica. Za što će iste biti iskorištene, predstavit ću vam u jednom od sljedećih tekstova, i vjerujem inspirirati vas za posjet Hreliću.

 

Posjetite: Stylez