Odvažila sam se i pokrenula “Cutie and pie” gastro blog

Odvažila sam se i pokrenula “Cutie and pie” gastro blog

Studentica građevine, Osječanka Kristina Bilić voli se igrati u kuhinji, a sve objavljuje na svom blogu Cutie and pie. Kaže da voli čajeve, serije, sve male i slatke stvari, knjige te putovanja. Za razliku od većine food blogova, ona ima svog osobnog fotografa – Josipa Bilića.
-Riječ je o mom mlađem bratu koji je, također, zaljubljenik u hranu, a vrijeme u kuhinji najviše volim provoditi s njim. Kako je vlasnik DSLR fotoaparata i ima iskustva s fotografijama, lako smo se dogovorili za suradnju – poslika i pojede. On mi je fotograf, potpora, ali i moj (iskreni) kritičar, kaže Kristina.

Kad si skuhala prvo jelo, a kad si se “ozbiljnije” primila kuhače?

Još od malih nogu volim pomagati mami s kolačima. I tada i dan danas volim prst umakati u pjenastu smjesu jaja i šećera. Prvo jelo je bila rolada s pekmezom u ranim osnovnoškolskim danima. Bilo mi je dosadno kod kuće i odlučila sam sama ponoviti desert koji sam prethodno s mamom napravila. Napravila sam roladu, oprala suđe i još oribala pećnicu. Pričekala sam s nestrpljenjem roditelje da dođu s posla, pa da isprobam svoju prvu slasticu.

Kristina Bilić

Kristina Bilić

Postoji li određen trenutak u kojem si odlučila pokrenuti blog?

Moram priznati da se ne sjećam određenog trenutka. Zadnjih par godina pratim food blog scenu i maštam o svom mjestu punom finih stvari. Razmišljala sam kako nisam dovoljno iskusna i kako bi bilo lakše da krenem s blogom kada budem imala svoju kuhinju i svoj fotoaparat. Onda sam se u jednom trenu zapitala, trebam li ispuniti baš sve te kriterije da krenem? Odlučila sam iskočiti iz ‘zone ugode’ i jednostavno se odvažiti, pa što bude. Tome su pridonijele i moje prijateljice koje su mi potpora. Nerijetko su naša druženja bila uz neku slasticu. Jednom su me tako pitale: A zašto ti ne bi imala svoj blog s kolačima? Zbilja, zašto ne bi?

Na blogu uglavnom objavljuješ slastice, no, koliko doma kuhaš i slana jela?

Moram priznati da rjeđe kuham slana jela. Kod nas je u kuhinji često gužva, tako da rijetko dođem na red. Najčešće to budu omleti sa sirom i domaćom kobasicom, tjestenina, zdravi kruh ili piletina na naglo sa sezonskim povrćem.

Koja ti je najdraža slastica?

Odluka je teška, zaista volim sve slastice, od suhih kolača preko kremastih, od voćnih do čokoladnih. Favorit u ovom trenu bi bila slatko-slana kombinacija kao Snickers ili sočni Browniesi.

Po čijim receptima najčešće pripremaš hranu?

Prije je to bilo po isprobanim receptima mame ili prijateljica, no obožavam listati ilustrirane kuharice, gledati 24Kitchen ili tražiti recepte na internetu. Volim kada je uz recept i lijepa slika. Trudim se smanjivati količinu šećera u receptima ili dodavati neke sastojke. Otkrivam i sebe i svijet kuhinje.

Kuhinjski alat bez kojeg ne možeš zamisliti kuhinju?

Kako sam obožavatelj slatkih jela, to je svakako mikser. Preporodila sam se otkako sam prije par godina kupila spatulu. Svatko treba spatulu!

Što pripremaš za čitatelje Dom i stila?

Čitateljima pripremam slatki kruh s jabukama lješnjacima. Recept sam nedavno isprobala i oduševio je ukućane. Jednostavan je za napraviti. Nije suh, a mirisan je i fin. Odličan je uz kavu ili čaj s prijateljima.

Posjetite: Cutie and pie