Razbite jesenje sivilo neobičnom kombinacijom boja

Razbite jesenje sivilo neobičnom kombinacijom boja

Pripremili smo pravu poslasticu za nadolazeće tmurne dane, neobične kombinacije boja koje su idealne za jesenje sivilo. Nijanse su žive, vedre, pozitivne…oponašaju dugu, zalazak sunca, šarene leptire i cvijeće. Uglavnom možete odabrati neobičnu, ali skladnu kombinaciju dviju boja i njihovih nijansi koje vam izmame veliki osmjeh na lice i lagano prošire zjenice.

Na našoj paleti smiješali smo prvu PLAVO-ŽUTU kombinaciju – kraljevsko i indigo plava s tonovima boje senfa, limun i sunce žute. Jarke nijanse odaberite na glavnim i velikim površinama, a ostatak umirite detaljima u boji puding vanilije i azurno plave. Ova odvažna kombinacija očarava svojim istaknutim čarima boja te ju vole hrabri i odvažni. Osmislite ovu opciju za najprometnije mjesto u stanu ili ono gdje najviše boravite, mi predlažemo dnevni boravak koji je idealan i kao stvoren za ovu rapsodiju boja. Usudite se probati!

LJUBIČASTO – NARANDŽASTA – spajajući lavanda tonove do šljiva ljubičaste sljubljujući ih s ukusnom narančom i bojom zalazećeg sunca. Definitivno boje koje bi predložili za vašu kuhinju ili blagovaonicu. Toliko neobičan odabir koji će vas osvojiti samom pojavom, ali i reakcijom svih vaših osjetila. Razigrana i zabavna priča sa sjajnim i lak detaljima može izgledati jako fino iako se riječ “fino” najviše koristi za sofisticirano uređenje s puno bijele. Slika govori tisuću riječi.

ZELENO-ROZA – zeleno rozi kutak je jako privlačan za uređenje sobe za djevojčice, njihov radni prostor ili posebno mjesto namijenjeno za uređivanje. Umirujući tonovi zelene od nježne mint, pa sve do boje zelene trave i tamne boje s listova biljaka u kombinaciji s baby pastelnim nijansama kao i intenzivnijim pink i fuksija detaljima i površinama stvaraju ugodnu atmosferu i otvara se mogućnost spajanja zanimljivih komada kojima se unosi dinamika i posebnost u svaki kutak. Također, nećete pogriješiti koristeći i neke od uzoraka u istim varijantama s ove palete boja.

CRVENO-SREBRNO – crveno ili volimo ili ne, a za srebrnu boju je potrebno istančano oko kako prostor ne bi djelovao kičasto. Kombinacija crvene i srebrne daje dodatni glamur prostoru. Važno je uz ove boje koristiti puno bijele, sive i crne kako bi se smanjila agresivnost crvene te kako bi srebrni detalji došli do izražaja u svom punom sjaju. Bitno je i to da odabir namještaja bude od brušene kože, velura, tekstila i slično, sjajna koža ne dolazi u obzir, eventualno ukoliko je u pitanju manji komad npr. tabure, stolić, fotelja i slično. Drveni elementi su poželjni u mat izvedbi, ali kuhinja može biti crvena u visokom sjaju. Srebrni detalji mogu bljeskati i pokazivati svu svoju čar, kako na zidovima tako i na ostalim stvarima.

Jednu od ovih neobičnih kombinacija kreativno posložite u svoj dom i izaberite prostoriju kojom želite zadivit sebe, ali i sve ostale. Za one koji prate trendove SIVA boja je pravi pobjednik u uređenju interijera. Naše varijante boja možete eventualno nadodati kao detalje jer će se definitivno dobro uklopiti u bazu sive. Monotonija sive je idealna za razbijanje živim bojama te je pravi odabir ukoliko želite češće mijenjati vaš prostor jer je odlična za svaku nadolazeću kombinaciju i trend. Igrajući se raznim nijansama sive prostor može dobiti jednu novu notu i profinjen izgled, ugodan za vaš boravak u domu.

Mišja siva, sve nijanse kišnih svijetlih i tamnijih oblaka, pa sve do antracit sive su poželjne, a svaka je nijansa zanimljiva na svoj način. Igrajte se s podnim oblogama, namještajem i zidovima u boravku, spavaćoj i radnoj sobi, ali i kupaonici. Uz sivilo jako dobro pašu crno – bijeli špricani uzorci, pepito i karirana tkanina kao i ostali uzorci. Karamel, drveni namještaj dolazi do izražaja na sivim podlogama te dominantnoj boji daje notu topline koja joj na prvi pogled nedostaje.

Prepustite se šarenilu, ali i sivilu te kreirajte neobične interijere.

Tekst i foto pripremila: Ivana Tomljenović