Detalji kojima ćete unijeti svježinu u dom

Detalji kojima ćete unijeti svježinu u dom

Nadam se da ste ove lijepe dane iskoristili u prirodi, ali i da ste uspjeli naći vremena prozračiti svoj dom i unijeti u njega neke od elemenata koje ste zamijetili šetajući…

Dašak svježine u vašem domu najbolje će se osjetiti ako uključite cvjetne dekoracije, a posebice one koje možete sami izraditi. Dobro će poslužiti kombinacija staklenki i sviježeg cvijeća ili bilja i začina koje možete i zasaditi u limenim lončićima ili teracota posudicama koje možete dodatno oživiti i ukrasiti raznim detaljima koji osvježavaju.

Promjene boje zidova, a u novije vrijeme vrata i štokova donosi veoma zanimljivu svježinu za interijer koji će izgledati efektno i privlačno, a posebice upečatljiv element, ako želite razdvojiti prostorije ukoliko je to moguće – verzija s kliznim vratima poželjna u živoj boji koja će dodatno doprinijeti ljepoti doma.

Definitivno poradite na tkaninama u prostoru te se s njima bez straha poigrajte. Novi prekrivači, navlake, zavjese, dekori, jastuci, tekstilni podlošci i slično mogu vrlo lako u tren sa svježim bojama kao što su limun žuta, limeta zelena, azurna, tirkizna, koraljna, fuksija, orange i pink, kao i kombinacije nekoliko tonova u vidu cvjetnog uzorka i slično.

Ogledalo je vrlo moćan i jednostavan predmet koji ne služi samo za ogledavanje već može biti postavljen tako da odražava nešto vrijedno u prostoru. Idealno bi bilo ogledalo postavljeno nasuprot prozoru koji gleda na prirodu i zelenilo što bi itekako osvježilo npr. zatvoreni prostor.

Razmještaj namještaja definitivno će unijeti promjene, podignuti atmosferu i zaokrenuti efekt. Monotonija i navike guše kreativnost stoga se odlučite na novi položaj vašeg namještaja.

U svakom slučaju na što god se odlučili prilikom odabira najbolje opcije koja će osvježiti vaš dom nećete pogriješiti, promjene su poželjne.

Tekst i foto pripremila: Ivana Toljenović