Popsicles od nektarine

Popsicles od nektarine

Iako se čini da jesen dobiva bitku s ljetom, mi se ne predajemo i trudimo se ovakvim osvježavajućim desertima produžiti ljeto koliko je to moguće. Odlično je to da više ne morate u slastičarnicu po svoju dnevnu dozu sladoleda jer jednako fini sladoled, ako ne i bolji i zdraviji, možete napraviti i u svojim domovima bez puno muke. Ja sam se danas odlučila za jednu voćnu varijantu od domaćih nektarina ubranih u tatinom voćnjaku. Naravno, vi nektarine možete zamijeniti i nekim drugim voćem koje volite i čija je trenutno sezona ili možete kombinirati još neko voće uz nektarine, pa raditi novu kombinaciju okusa i svaki put iznova iznenaditi svoje nepce i nepca svojih najdražih. Uživajte u ljetu i sladoledu dok još možete :-)

Sastojci:
• 3 nektarine
• 1 banana
• 2 žlice meda
• 1 do 2 dcl vode (prema potrebi)

Priprema:

Nektarine razrežite na pola i izvadite koštice.
Jedan manji dio nektarine narežite na tanke kriške i ostavite sa strane a ostatak nasjeckajte na manje komade i ubacite u blender.
U blender uz nektarine dodajte med i vodu, pa dobro izblendajte u kašu.
Ako nemate blender, dobro će doći i štapni mikser.
Budući da nektarine nisu bile toliko slatke koliko znaju biti, ja sam dodala malo više meda a vi njegovu količinu prilagodite sebi i slatkoći voća.
Ogulite jednu bananu i narežite ju na kolutiće.
Svaki kolutić banane izrežite (oblikujte) u polumjesece, ili neke druge oblike prema želji, koje ćete koristiti kao dekoraciju unutar samih lizalica.
Punite kalupe za sladoled odnosno popsicles i to tako da najprije na dno ulijete malo kaše od nektarina i meda pa nakon toga ubacite koju krišku nektarine (ostavljenu sa strane) i poneki polumjesec od banane. Dopunite kalupe za sladoled kašom skoro do vrha i prema potrebi ubacite još malo voća. Probajte banane staviti uz rub kalupa kako bi sladoledi kad ih izvadite iz kalupa ljepše izgledali i da bi dekoracija bila vidljivija.
Lagano protresite napunjene kalupe da uklonite praznine u kalupu ako one postoje.
Kalupe zatvorite i stavite lizalice u zamrzivač na 5 do 6 sati ili kroz noć.
Kad poslužujete popsiclese, najlakše ćete ih izvaditi iz kalupa tako da ih samo na koju sekundu umočite u zdjelu s vrućom vodom i tada će sladoled samo skliznuti iz kalupa.

Pripremila: Emina Bistrović, Happiness is Homemade

Popsicles od nektarine

Popsicles od nektarine