Ostavila posao i posvetila se izradi dekorativnih predmeta za dom

Ostavila posao i posvetila se izradi dekorativnih predmeta za dom

Prije šest godina Maida Mršić se sasvim slučajno našla u svijetu boja i salveta, a vrlo brzo se primila rada na ozbiljnijim komadima namještaja koji, danas, svoje mjesto pronalaze u mnogim domovima.

- Balansirajući nekoliko godina na relaciji hobija i službenog posla koji sam u tom trenutku radila, prije dvije godine donijela sam odluku i napustila posao te se potpuno posvetila poslu koji volim. Mnogi su prijatelji i znanci sa zadrškom gledali na činjenicu da sam usred ” krize” ostavila posao i odlučila krenuti nekim šarenim i nesigurnim putem, ali danas vidim da je to bila ispravna odluka. Voljela bi da sam takvu odluku donijela i ranije, otkrila je Maida.

Maida Mršić

Maida Mršić

Budući da se godinama bavila namještajem i posjećivala trgovine s takvim proizvodima primijetila je kako mnoge stvari koje se uvoze nisu kvalitetom u cjenovnom razredu u koji su ih trgovci stavili. Došla je na ideju na neke sitnice za dom počne izrađivati sama.

-Godinama sam radila u komercijali nije mi problem raditi ponude i obilaziti dućane u cilju da svoje proizvode plasiram. Radim isključivo s drvetom, jer je prirodno i pruža bezbroj mogućnosti primjene u domu. Na njih idu samo prirodni elementi poput špage, jute ili rafija, a boje su isključivo na vodenoj bazi ili lazure, objasnila je Maida.

Najponosnija je na vlastiti proizvod koji je irazdila prije par mjeseci izradila, a to su drvene košuljice u kojima su upakirani recepti nacionalne kuhinje. Recepti su idealan suvenir za turiste, prate lokalnu kuhinju naših baka, ovisno o području gdje su plasirani. Tko je primjerice za područje Istre i Kvarnera potražila domaće recepte, koje je i sama pokušala napraviti i stavila ih u ponudu.

- Najprodavaniji su Love’s poruke koje kupci rado poklanjaju. U zadnje vrijeme poruke su popularan znak izražavanja u bilo kojim prigodama, pa sam tako i citate koje apliciram na njih podijelila u nekoliko grupa: dom, ljubav, prijatelji. Inspiraciju, kao i svi drugi, pronalazim na interenetu ili u knjigama i prilagođavam ih proizvodu. Međutim, uvijek me razveseli poruka u inbox-u kada osoba poželi svoju poruku, s tekstom koji je osmislila, kazala je Maida.

Osim Love’s poruka i recepata, u njenoj radionici možete pronaći neobične svijećnjake od teraccote, scrapbooking bilježnice, ogledala, ručno rađene kutije i mnoge druge stvarčice. Sve radi ručno i proces rada na većini radova traje dva dana, jer i sve administrativne poslove Maida obavlja sama.

-Moj radni dan zapravo nema oznake „od – do“, već on traje i traje i uvijek mi nekako izađe prekratak. Ali svaki, ali baš svaki dan zahvaljujem nekome gore što sam imala snage započeti svoju priču u kojoj beskrajno uživam.

Proizvode Maide Mršić možete pronaći na Facebook stranici Domaća radinost Maida Mršić. U Rijeci njezine proizvode možemo pronaći u Home Sweet Home Rijeka, Galerija Laurin kutak na Trsatu i Dallas shop Rijeka. Proizvodi se u Zagrebu prodaju na četiri mjesta, a mogu se pronaći i u Đakovu, Puli, Malom Lošinju, Krku, Šibeniku, Splitu, Braču, dok bi uskoro trebala ostvariti lijepu suradnju o kojoj će nas na vrijeme obavijestiti.

Maida Mršić4

 

Komentari