Uz male troškove osvježite dom jastucima

Uz male troškove osvježite dom jastucima

Jastuke obožavamo!

Najjednostavniji način za osvježiti prostor su ukrasni jastuci bilo da ih postavite na kauč, stolice u blagovaonici, na podu, spavaćoj sobi, terasi i slično.

Mali trošak + udobnost + ugodna atmosfera, točno ono šta nam treba, samo je sad pitanje kakve jastuke izabrati, koju količinu, boju, kakvih uzoraka, velike ili male… Donosimo nekoliko savjeta s kojima sigurno nećete pogriješiti.

Veličina – mali jastuci će vrlo dobro izgledati na namještaju standardnih dimenzija, dok će se veliki uklopiti na ogromnim kaučima i krevetima. Naša idealna kombinacija bilo bi odabir i malih i velikih.
Oblik – definitivno su u trendu jastuci svih oblika…kocka, pravokutnik, valjak, okrugli…pa ih odaberite prema vama najdražem obliku, ali budite slobodni u izboru jer će npr. okrugli jastuci djelovati skroz zanimljivo.

Broj - ovisno o atmosferi koju želimo postići broj jastuka ćemo prilagoditi tome. Ukoliko ste pobornik izležavanja nakon posla i ispred tv-a dobro će doći puno jastuka, velikih i mekanih. Samo se prepustite njihovom zagrljaju jer njihovo djelovanje je gotovo smirujuće, pa bi mogli utonuti u dubok san. U spavaćoj sobi računajte na svega par jastuka čisto za dekoraciju i oplemenjivanje kreveta koji će djelovati gotovo kraljevski uz lijepi izbor jastuka.

Uzorci/boje – povežite jastuke s ostalim detaljima iz prostora, a ako želite oživiti prostor koji je jednoličan neka vaš odabir budu uzorci i žive boje, te ornamenti…cvijeće, kocke, reljef, neobičan dizajn printeva i slično.

Stil – tradicionalnom stilu savršeno pašu veliki uzorci i raskošne tkanine. Moderan stil zahtjeva povezanost s ostalim detaljima, te su poželjne tkanine pamuk i lan. Eklektičan stil u kojem se možemo poigrati jastucima različitih dimenzija, oblika, teksture i boja. Sve je dozvoljeno u granicama ukusa, a kao i u ostalim stilovima poželjno je da jastuci prate ostatak interijera. U marokanskom stilu idealno izgledaju jastuci s teksturama i različitim uzorcima koji prate tonove boja iz prostora, te ih mora biti puno kako bi se dočaralo bogatstvo marokanskog stila.

Jastuci na stolicama u blagovaonici se zanemaruju, ali su također isto tako bitan element s kojim možemo podignuti cjelokupni dojam obiteljskih druženja za stolom te prilikom objeda. Izbjegavajte crvenu boju na jastucima u blagovaonici jer potiču apetit, a to nikako ne želimo :-)
Između ostalog važni su i naši kućni ljubimci, stoga im osigurajte mekan i udoban podni jastučić kako bi se mogli odmoriti nakon šetnje kao i bezbrižno spavati.

Iskoristite savjete i uvalite se među jastuke&uživajte! :-)