Kako dom začiniti prugama

Kako dom začiniti prugama

Optička varka, iluzija i prugice. Definitivno pojmovi koji spadaju u isti kontekst. Pruge mogu vizualno povećati ili smanjiti prostor. Veoma su dobre za korištenje u prostorijama kojima je potrebno unijeti više energije. Dok se tako i vertikalnim prugama možete poigrati ako želite prostor koji izgleda više, horizontalne pruge će prostor napraviti vizualno širim.
Prugice se mogu vezati za mornarski stil, vintage kao i moderan, suvremen dizajn. Odličan su izbor za kreiranje živih, prostranih, zanimljivih i kreativnih interijera.

Nekoliko prijedloga koji vam mogu poslužiti
- u hodniku koristite pruge na zidu, tepihu, svakako će izgledati duži i viši
- malene spavaće sobe i kupaonice će također djelovati prostranije, a na zidove postavite tapete prugastih uzorka ili precizno aplicirajte farbu u obliku prugica – ali obavezno horizontalne
- za još zanimljivije interijere koristiti pruge različitih debljina
- za jaku energiju u prostoru te iste pruge mogu biti svaka u svojoj boji – dakle neka vlada šarenilo

Ali isto tako kao i s ostalim uzorcima treba pripaziti, jer zbog nepravilnog ili pretjeranog korištenja može nastati vizualni nered.
Ukoliko vam je omiljena boja već na zidovima pruge koristite na zavjesama, tepisima, ukrasnim jastučićima, dekorativnim predmetima, vratima, posteljini.
Varijanta prugica u jarkim bojama vrlo će lijepo izgledati u kuhinjama, a ali svega na jedan komad zida. Koristite namještaj modernih, jednostavnih linija, kao i onog namještaja svijetlih boja. Također, pruge možete dobiti od drvenih panela postavljenih vertikalno ili horizontalno po želji i veličini prostora.
Puno je zanimljivih kombinacija koje možete osmisliti za vaš interijer, pa krenite “prugati”!

Pripremila: Ivana Tomljenović

Foto: Pinterest