RWE zauzeo 5 posto tržišta električne energije

RWE zauzeo 5 posto tržišta električne energije

Tvrtka RWE Energija uspješno će proslaviti prvu godinu na našem tržištu budući da su u godinu dana poslovanja na polju električne energije u Hrvatskoj zauzeli pet posto tržišta električne energije. Ovu električnu energiju odabralo je 75 tisuća kućanstava i 2.500 poslovnih subjekata, a prihodi u prvih šest mjeseci ove godine iznose 110 milijuna kuna, što je puno više od lanjskog ukupnog prihoda od 70 milijuna kuna, a do kraja godine očekuje se 300 posto veći prihod nego u 2013.
Prva godina poslovanja donijela im je više od očekivanog i u RWE vjeruju kako je cilj da do kraja 2016. godine preuzmu 10 posto ukupnog tržišta električne energije dostižan. Posebno se nadaju povećanju broja poslovnih subjekata uz konkurentne cijene i kvalitetu.
-Naš ulazak na tržište potaknuo je pad cijena za sve kupce, jer se pojavila konkurencija. U vremenu koje je pred nama, tržišna utakmica vodit će se povećanjem kvalitete usluge i inovativnim proizvodima. Kupci u Hrvatskoj imat će koristi od RWE-ove vodeće pozicije europskog dobavljača energije koji opskrbljuje 24 milijuna kupaca električnom energijom i plinom, kazao je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska.