Ujutro slatka kavana, navečer romantični pub

Ujutro slatka kavana, navečer romantični pub

U kratko vrijeme riječki King’s Caffe stekao je stalne goste koji su prepoznali koliko je u ovaj mali pub uloženo energije, ljubavi i promišljanja. Vlasnicima Igoru Matetiću i Vedranu Jakominiću to je ogromna nagrada za uloženi trud u svaki detalj. Glazba je isključivo jazz, blues, lounge i soft rock. Ugodno oblikuje pozadinu i atmosferu, ali ne preuzima primat.

Vlasnici su željeli napraviti mjesto kojeg će se gosti prvo sjetiti kada se žele naći s nekim, popričati, ćakulati. I u tom su uspjeli! Glazba nije preglasna, prostor nije prezadimljen, a ni psi neće završiti na ulici. Ukratko, svi su dobrodošli!

Koja je posebnost King’s caffea?

King’s Caffe je mali pubić koji je pažljivo uređen kako bi se gosti osjećali ugodno. Odabir glazbe, podešenje rasvjete, pa čak visina i raspored oslonaca za noge – sve je tu s razlogom. Prostor se glazbeno i ugođajem prilagođava različitim dijelovima dana te je navečer romantičan pub, a ujutro slatka kavana.

Kompletan asortiman je posebno biran i svako piće ima razlog zašto je u našoj ponudi. To znači da imamo probrane partnere kojima vjerujemo i s kojima gradimo naš brand. Iako su nam cijene iste ili slične ostalim objektima u centru grada, vjerujemo da je naš odnos cijene i kvalitete jedinstven.

Uz klasičnu, imate i posebnu ponudu kava, o čemu je točno riječ?

Dugo smo pripremali ponudu, i planiramo je periodično oplemenjivati sa novim proizvodima. Uz kave koje poznajete (espresso, macchiato, cappuccino, latte) nudimo i Frenchpress kavu – blagu kavu srodnu turskoj – no bez fundaća. Treća vrsta kave je bezkofeinska. Kod nas bezkofeinska ne znači manje kava – to je i dalje odlična kava sa svim aromama osim gorčine kofeina.

Uz to, uveli smo i Queen’s Coffee – zamjenu za nescaffé, ali bez instant rješenja. To je i dalje kava pripremljena na espresso aparatu. O kvaliteti Queen’s Coffee Vam govori sve to da nam je to jedan od best-sellera, a još se ne pojavljuje ni u jednom cjeniku. Pustili smo ju kao testni proizvod, a proširila se preporukama, što je snažan signal.

Ono čime se ponosimo je da su naši gosti već shvatili da mogu svoju kavu prilagoditi svojim željama, ubacivati mlijeka bez laktoze, soje, što god je potrebno. Cimet? Check. Čokolada? Check. Sirup od marakuje? Check. Malo duža, s mrvu sojinog i nešta više običnog mlijeka miješanog u staklenoj čaši? Nema problema. To nam je gušt.

Tko stoji iza dizajna interijera?

Konceptualno je pub kompletno naš, ali je našu ideju izrealizirao Zoran Badurina i stolarska radionica Radiona. Dečki su neumorno s nama opsesivno rješavali sto i jedan detalj, mijenjali stvari u hodu ako nam se u izvedbi nisu uklopile savršeno u našu zamisao. Isto tako, kada je njihovo rješenje bilo bolje – zadovoljno smo to prihvaćali. Samo uređenje je trajalo mjesec dana duže nego smo željeli, ali dogovorili smo se da nećemo pristajati na kompromise. I nismo, i zbog toga smo oduševljeni.

Ako pričamo o uređenju King’s Caffea, što ste sve napravili?

Pazili smo da cijeli pub bude okrenut gostima, čak i na štetu naše praktičnosti. Kompletnu struju smo radili nanovo, kako bi svaki stol imao svoju stolnu lampu i svoju utičnicu za laptop, mobitel, termo peć, što već ljudi vole nositi sa sobom… Svaka lampa još dodatno na sebi ima prekidač, kako bi je mogli isključiti.

Uveli smo i inovaciju u obliku velikog središnjeg stola, kojeg smo se bojali, ali smo mu se i veselili. Predviđeno je da isti stol može dijeliti do dvanaest ljudi koji se uopće ne poznaju. Ispočetka su bili malo oprezni s njime, ali mogu reći da već ima gostiju kojima je on omiljeno mjesto u objektu. Puno ljudi sjedne za središnji stol dok se ne oslobodi separe, ali najčešće ostanu za njime. Odličan je!

TV radi isključivo nedjeljom i to bez zvuka. Taj smo princip pokupili iz nekih engleskih pubova. Nedjelja je sportski dan, kada radi TV i to se najavljuje srijedom na pločama. Školske ploče koje smo postavili po šanku i koje smo naručili za vanjski dio objekta, služe za komunikaciju s ljudima. Kako nudimo izuzetno dobra vina na čašu, a ne samo na bocu, dnevnu ponudu stavimo na ploču. Rasuti čajevi, koje tjedno mijenjamo, također su naglašeni na pločama.

Drugi tjedan dolaze i info – knjižice na stol u kojima će pisati detalji o svih 30 piva koje imamo u ponudi, Arman Franc vinima,  aktualnim čajevima, kavama i općenito o nama. Imamo još neke ideje, ali nećemo sve ispucati odmah.

Tjedno darujete nekoliko kritičara, o čemu je točno riječ?

Kritičare volimo! Uveli smo “A ja mislim da…” kartice koje stoje na svakom stolu i fantastičan su način komunikacije s gostima. Na taj način stimuliramo ljude da nam kažu što misle o svemu, da nam daju svoje ideje, prijedloge, recepte, viceve, opaske, kritike, psovke, frustracije… Sve ono što oblikuje njihov doživljaj naše ponude. Ako se kritika potpiše s e-mail adresom, ulazi u bubanj iz kojeg izdvajamo tri kritičara svaki tjedan i darujemo ih s bonom za kavu, rakiju ili pivo po izboru. Kritike primamo i na mail, kings.caffe@gmail.com. U pripremi je web stranica, web survey o kvaliteti usluge, loyalty program…doći će i to na red.

King's caffe Rijeka

Autor i foto: Josipa Leko Šimić

Posjetite: Kings caffe pub, Frana Kuerlca 3a (u blizini Fine)

Komentari