Stari namještaj u modernom ruhu

Stari namještaj u modernom ruhu

Redizajnirani namještaj arhitektice Iva Ljubinković jednako je zanimljiv u moderno uređenim interijerima, dječjim sobama ili radnom prostoru. Stari namještaj obnavlja hrabro kombinirajući različite materijale, grafike, cvijeće i boje. Namještaj je starinski, ali prilagođeen modernim stilovima i obojan u pastelne tonove.

Ljubinković je po struci arhitektica, ali kaže kako voli sve vrste umjetnosti.

-I moja kuća je uređena u stilu kojim se predstavljam. Svaka soba ima neizostavni detalj, a to su tapete sa floralnim motivima. Namještaj je starinski, prilagodjen modernim stilovima i obojan u pastelne tonove, kazala je Ljubinković.

Podjednako, kaže, voli restaurirati namještaj , ali i dizajnirati interijere. Osim toga bavi se dizajnom i izradom unikatnih ukrasnih jastuka, keramičkih figurica, šalica za čaj i kavu, ukrasa za zid, okvira za slike, dekorativnih tegli (tegla želja) i platnenih torbi.

-Moj posao se uglavnom odnosi na restauraciju i redizajn starih komada namještaja koji su izrađeni od drveta, pored toga koristim keramiku, pamuk i saten. Materijale za presvlačenje uglavnom kupujem u inozemstvu, a dizajn za jastuke sama dizajniram, objasnila je Ljubinković.

Kazala je kako kupci pozitivno reagiraju, jer svoj dom mogu dekorirati unikatnim komadima namještaja i drugim dekorativnim i uporabnim predmetima za kuću.

Ljubinković djeluje pod brendom ABO – namještaj i dizajn interijera, a uskoro planira plasirati ABO ogranak pod nazivom ABO cipele i torbe koje će biti u prepoznatljivom ABO stilu.

Radove mlade beogradske arhitektice vrijedi vidjeti jer predstavlja zanimljiv način percipiranja starih predmeta kojima daje novo, moderno ruho. Ovaj namještaj i dekorativni predmeti za sada se prodaju samo u Beogradu, a više možete saznati na facebook stranici ABO brenda.

Iva Ljubinkovic 3

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo da ga podijelite na svojoj stranici :-)

Autor: Josipa Leko Šimić

Foto:PR