I mali balkon može izgledati lijepo

I mali balkon može izgledati lijepo

Mali balkoni nisu idealni, ali samo zato što su mali ne znači da ne mogu biti lijepo uređeni. Nažalost, kad se kupuje ili adaptira stan, često se predvidi balkon te on služi kao spremište za odlaganje stvari ili otpada. Dobro isplaniran mali balkon može izgledati lijepo i od njega se može napraviti mjesto za opuštanje nakon naporna radnog dana. Donosimo pet savjeta za uspješno uređenje malog balkona.

1. Dodajte malo boje sadnjom raznobojnog cvijeća. Odaberite raličite vrste i boje, kao što su tratinčice, karanfili i azaleje. Za dvostruku svrhu posadite neven, koji će potjerati kukce.

2. Učinite svoj vrt funkcionalnim te posadite povrće, voće ili začine. Na balkonu dobro uspjevaju paprika, jagoda, bosiljak, origano, češnjak ili malo grmoliko voće poput borovnice, malina, a na balkonu u posudi rasti će i stablo limuna ili masline.

3. Ako je moguće napravite malo privatnosti s bambus ogradom kako bi se u njemu osjećali kao u dnevnom boravku na otvorenom.

4. Neka vam namještaj na balkonu bude dekorativan ili ih ispunite dekorativnim jastucima. Na stol ili neki drugi središnji dio namještaja stavite vazu s cvijećem. Koji namještaj ćete odabrati ovisi o veličini balkona i vašim potrebama.

5. Koristite puno dekorativnih tepiha i deka i ne zaboravite ih unijeti kada pada kiša.

Ako vam se svidio tekst, molimo da ga podijelite  :-)

Mali balkon 12

Crno bijeli balkon

Foto: www.alvhemmakleri.se; Pinterest