Zdjelice koje moraš imati

Zdjelice koje moraš imati

Što dotakne, to pozlati, tako bi opisala Marinu Marinski, ako bi to trebalo napraviti jednom rečenicom. O Riječanki sa zagrebačkom adresom teško je pisati, a da se ne ponavljaš. Od izrade prvog nakita do danas, kada ponajviše izrađuje keramičko posuđe, može se reći da je ostala dosljedna sebi i svom stilu. U svakom komadu s njenim potpisom pronalazimo dječju razigranost.

Posuđe koje izrađuje na sajmovim se razgrabi, a trenutno su najtraženije plave zdjelice s karakterom, kako ih sama predstavlja. Dolaze u nekoliko veličina i nekoliko boja – od plave, sive, zelene, ljubičaste, crvene, žute, roze, pa sve do crne, a svaku od njih Marina ručno oslika svojim ilustracijama.

Marina Marinski  8

Marina Marinski

-Trenutno su najpopularnije plave zdjelice, ali iznenadilo me koliki je odjek imala crno-bijela. Nju sam napravila sasvim slučajno, eksperimentirala sam, ali čim sam je stavila u ponudu dobila sam baš puno narudžbi, otkirla je Marina u čijim zdjelicama možete poslužiti slatkiše, paštu, pahuljice, juhice… Dakle, sve od predjela, glavnog jela do deserta, a što je najbolje sve je perivo u perilici posuđa.

- Za izradu jedne zdjelice potrebni su sati rada, ali uglavnom ne radim jednu po jednu već više njih odjednom i na samom kraju oslikavam različitim bojama. Trenutno sve radim sama – oblikovanje, pečenje i oslikavanje, a boje biram prema raspoloženju, objašnjava Marina.

U planu su joj kombinacije plitkog tanjura i zdjelice koja bi poslužila kao duboki tanjur te neobične šalice. O njenom radu najviše govore kupci koji se vraćaju po novo posuđe, a najviše kupuju žene i to najčešće mlade mame.

Radove Marine Marinski možete pronaći na:

E-mail adresa: mmarinski@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/MarinskiHandmades

Etsy: http://www.etsy.com/shop/MarinskiHandmades

Foto: PR

Autor: Josipa Leko Šimić